Freeride Film Festival in Kaprun Oostenrijk op 4 november 2022!

Vrijdag 4 november 2022 is het zo ver. Naast Amsterdam komt het Freeride Film Festival ook naar de Burg van Kaprun in Oostenrijk. Later gaat het ook door naar Innsbruck, Wolfurt, Andermatt, Engelberg, Schruns, Garmisch – Partenkirchen, Stuttgart, München om te eindigen in Wenen

Het Freeride Film Festival gaat weer op tournee en viert op vrijdag 4 november zijn tour kick-off in Zell am See-Kaprun. Het festival presenteert vijf ski- en snowboardfilms die barsten van de kracht, poeder en actie, maar ook zeer soepel en sierlijk zijn met een speelse touch: vol magische momenten in harmonie met de natuur, vol experimentele verteltechnieken en vol wereldkampioen virtuositeit in sportieve en artistieke zin.

Freeride Film Festival 2022 Trailer

Ticketprijs: € 19 | Met korting: € 17
Koop je ticket hier.

Dit zijn de films voor 2022 welke er gedraaid worden:

Gale Zwitserland – Gregor Betschon, Levi Luggen, Matthias Schwestermann

Een audiovisuele splitboard ervaring.

Gale trailer

Een splitboardavontuur in Wallis Zwitserland als mystiek filmkunstwerk. De freestyle-estheten Levi Luggen en Gregor Betschon tonen de verschillende facetten van het boarden met dynamische artistieke shots. Samen met geluidskunstenaar Andreas Achermann creëren ze een uitzonderlijke wereld van beelden en geluiden.

Het unieke: het werk is speciaal gecomponeerd voor live optredens en wordt uitgevoerd als een Ciné Concert. De geluiden van de synthesizer – begeleid door lyrische teksten van Joshua Truscott – nemen het publiek mee op een buitengewone winterreis. Overigens staat de titel van de film voor “storm, orkaan”.

Sinner Fields Duitsland – Bernhard Braun, David Werner, Joshua Braun

Een Beiers verhaal over leven in een camper als fulltime skiër.

Sinner Field trailer

Lachen is toegestaan! In “Sinner Fields” geeft de Beierse skiër Bernhard Braun niet alleen blijk van solide tarwebiervaardigheden, maar ook van een nuchtere kennis van elementair Engels en veel zelfironie.

Het feit dat de eenzame kampeerwolf in het Kaunertal ook nog een paar echt vette poederdagen meepikt (en flink crasht, ben je gek!) rondt het beeld van een onderhoudende avonturier perfect af. En hij zegt wat wij allemaal denken: “Ik hou erg van freeriden”.

Luzhba Oostenrijk – André Costa, Josha Kotlan

Een nieuwe realiteit creëren

Tijdens hun zoektocht naar donzige poeder in Siberië ontmoet een groep Oostenrijkse vrienden de 40-jarige freeridepionier Anton. Deze vertelt over zijn eerste ski-expedities met vrienden in de bergen buiten de vuile industriestad Nowokusnezk waar ze geboren zijn. Samen met Anton vertrekken de Oostenrijkers naar het nabijgelegen skigebied “Luzhba” en beleven daar de beste poeder van hun leven.

Deze indrukwekkende skifilm onderstreept ook dat je, ongeacht de heersende omstandigheden, altijd moet vechten om je gewenste werkelijkheid te leven. De sneeuwbeelden zijn opgenomen voordat Rusland Oekraïne binnenviel, maar een later videogesprek met Anton illustreert de dramatische impact die dit conflict op zijn persoonlijke leven heeft gehad.

La Fortresse Nederland – Loïc Isliker, Paul de Groot

Een zelf gedocumenteerd avontuur van twee skiërs die hun grenzen verkennen.

La Forteresse trailer

Les Dents du Midi, de “Tanden van het Zuiden”, is de naam van een bergketen in het Zwitserse kanton Wallis die zijn naam dankt aan zeven toppen van ongeveer dezelfde hoogte. Traditioneel werden huizen, zelfs hele dorpen, gebouwd om een perfect uitzicht op de schoonheden van de natuur te garanderen. En natuurlijk biedt Dents du Midi optimale omstandigheden voor freeriders.

“La Forteresse” is een Nederlandse productie van en met Loïc Isliker en Paul de Groot, ingesproken door de stem van de legendarische lokale berggids Jacky Pochon. Het is een zelf gedocumenteerde reis van twee skiërs die hun grenzen verleggen. En die – na aankomst per e-bike – een nieuwe uitdaging aangaan: de Couloir La Forteresse, waar vallen geen optie is.

Invisible ground Oostenrijk – Phillip Kaar, Christoph Kaar

Een snowboardfilm over kwetsbaarheid

Na tragische lawine-ongevallen stellen professionele snowboarders Xavier De Le Rue en Elias Elhardt zich vragen bij hun motivatie voor het potentieel levensgevaarlijke freeriden waaraan ze hun leven hebben gewijd. Tijdens enkele dagen samen in de bergen delen ze hun vormende ervaringen met extreme risico’s en praten ze ook over wat het eigenlijk voor hen betekent om kwetsbaar te zijn. “Invisible Ground” stelt onrealistische opvattingen over controle ter discussie en verkent de spanning tussen de liefde voor avontuur en de fatale neiging om risico’s te nemen.

Kaartjes kopen

Ticketprijs: € 19 | Met korting: € 17
Koop je ticket hier.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.